Pärnu volikogu peab otsustama kinnistuvaidluse tuleviku üle

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esplanaadi 10 hoone.
Esplanaadi 10 hoone. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu volikogu peab otsustama, kas toetada linnavalitsuse ettepanekut lõpetada kohtuvaidlus OÜga Herder, makstes firmale 1,55 miljonit eurot ja jättes talle ka vaidlusaluse Esplanaadi 10 kinnistu. Teine võimalus on jätkata kohtuvaidlust, mille kaotamise korral tuleks linnal maksta üle kolme miljoni euro.

Kui OÜ Herder 2006. aastal linnalt Esplanaadi 10 kinnistu ostis, kinnitas linn lepingus, et kinnistul ei asu muinsuskaitselisi piiranguid. Kinnistu aga asub muinsuskaitsealal ja Herderi soovist ehitada viiekorruselise hoone asemele 11korruseline ei tulnud midagi välja. Seetõttu tahtis Herder kinnistu linnale tagasi anda ja makstud 2,23 miljonit eurot tagasi saada, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Vaidlus on pooleli ringkonnakohtus, kuhu riigikohus selle tagasi saatis. Kuna kindlust võidus pole kummalgi, on linnavalitsus ja Herder kompromisse otsinud. Herder on pakkunud, et maksku linn kolm miljonit eurot ja võtku kinnistu tagasi. Linnavolikogul tuleb aga homme otsustada, kas toetada hoopis linna kompromissi maksta Herderile poolteist miljonit ja jätta talle ka kinnistu või jätkata kohtuvaidlust.

Linnavolikogu liikmed on tunnistanud, et tegemist on väga raske otsusega. Kui volikogu kompromissiga ei nõustu ja linn kohtus kaotab, tuleb maksta palju rohkem. Aga linn võib kohtus ka võita.

Linnavolikogu majanduskomisjon suunas eelnõu volikokku, komisjoni eelistus oli mitte minna kompromissile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles