Kõike nähtut ei ole võimalik mälust kustutada

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Eesti riigi jaoks saab Afganistani missioonist järgmisel aastal, mil liitlased sealt oma väed välja tõmbavad, ajalugu. Ent nagu paljud teised seal sõdinud mehed, peab järjest neljal missioonil osalenud ja kolm korda haavata saanud Kristjan Prii selle sõja järelmõjudega edasi elama.

Posttraumaatiline stress, kogu keha haaravad lihaskrambid, unehäired ja painajalikud unenäod nähtud surmadest on pagas, mille aastatel 2006–2009 sõdurikohust täitnud nooremveebel Prii sõjast kaasa võttis.

Ent mitte ainult. Läbielatud kannatuste ja nähtud koleduste kiuste leiab ta, et tehtu ja nähtu oli oma hinda väärt. “Sain jube head kogemused ju sealt, silmaring laienes ja tänu sellele olen väga kõrgelt välja õppinud ja väga professionaalsete lahingkogemustega sõdur,” sõnas suurt kasvu, rahuliku olemisega, oma 30 eluaastast kümmekond aastat vanem välja paistev Prii. Nukrate silmade põhjast paistmas hinge löödud haavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles