Käsitöömeister pälvis presidendilt preemia

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rosaali Karjam on nagu Kihnu käsitöö elav raamat, millest õpetusi talletada.
Rosaali Karjam on nagu Kihnu käsitöö elav raamat, millest õpetusi talletada. Foto: Urmas Luik

Kihnu käsitöömeister Ärma Roosi võttis vardakoti kaasa nii pealinna tekstiilikunstnik Anu Raua juubelile minnes kui ka emakeelepäeval Tartu bussi istudes, et aeg presidendiga trehvama sõites niisama hukka ei läheks.

Ärma Roosi, ametliku nimega Rosaali Karjam tegi eelmisel ja eelnevatelgi aastatel nii palju Kihnu-ainelist kogumistööd, et Toomas Hendrik Ilvesel oli põhjust teda ülikoolilinnas kirjandusmuuseumis tänada presidendi rahvaluule kogumispreemiaga. Laureaadid olid ka Võrtsjärve-äärse pärimusainese järjekindel talletaja Kaie Humal ja Triin Äärimaa Jõelähtme piirkonna suulise rahvapärimuse kogumise eest.

“Ma olin Ilvest varem eemalt näinud, aga mitte kättpidi teretanud,” ütleb Roosi ja laseb varrastel sõrmede vahel veereda. Kihnupärane valgest peenest villasest lõngast kinnas tuleb nii ühtlane nagu masinal kootud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles