Küüditatute mälestusüritus leidis piinliku lõpu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martensi platsil kaunilt põlenud mälestusküünlad lükati mõni tund pärast süütamist väiketraktoriga jõhkralt kokku.
Martensi platsil kaunilt põlenud mälestusküünlad lükati mõni tund pärast süütamist väiketraktoriga jõhkralt kokku. Foto: Ants Liigus

Esmaspäeval Pärnu südalinnas toimunud märtsiküüditamise ohvrite mälestusüritus leidis õõvastava lõpu, kui vaid mõni tund pärast süütamist lükati põlevad mälestusküünlad kopa ja labidate abil linnarahva silme all kokku ja visati autokasti.

Tuhandete põlevate küünalde kokkulükkamisega päädinud ettevõtmise korraldas Isamaa ja Res Publica Liidu Pärnu linnaosakond, mille esindajad palusid järgmisel hommikul toimunu pärast vabandust, kuid olematuks see korraldajate mõtlematust ei tee.

Paljud pärnakad avaldasid sotsiaalmeedia kanalite kaudu Pärnus esmaspäeva õhtul toimunud jõhkra mälestusküünalde koristusaktsiooni peale oma pahameelt. Kirju saadeti nii Pärnu linnavalitsusele kui vabariigi presidendile. Korduvalt helistati Pärnu Postimehe toimetussegi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles