Maret Maripuu: Ammuoodatud ja vajalik pensionitõus

Maret Maripuu
, riigikogu liige (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maret Maripuu.
Maret Maripuu. Foto: PP

Aprilli esimesel päeval tõusevad pensionid viis protsenti. Keskmist vanaduspensioni saavale pensionärile lisandub kuus 16 eurot, aastas teeb see ligi 200 eurot. Ütlen ausalt, et mul on selle üle hea meel. On ju need meie emad-isad, vanaemad ja vanaisad, kes sellest osa saavad. Samuti olen nõus nendega, kes ütlevad, et seda on vähe, kuid üle jõu elada ei saa.

Ärme unustame, et oleme tasapisi toibumas kriisist ja kriisi ajal suutsime oma eakaid hoida. Kui kõik teised oma sissetulekutes kaotasid, igalt poolt kärbiti, siis õnneks pensionide kallale ei mindud.

Olen seisukohal, et vaid tugev majandus ja vastutusrikas majandamine tagavad parema tuleviku meile kõigile. Rahakotis, olgu selleks riigi või üksikisiku oma, on raha nii palju, kui seda on teenitud, ja mitte ühtegi senti enam. Iga protsent majanduskasvu toidab riigikassat ja pensionitõus on võimalik vaid sellest kassast riigi enese jõukuse toel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles