Ühisgümnaasiumi “Vaibakonverents” juubeldab

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune vaibakonverents Pärnu keskraamatukogu lasteosakonnas.
Mullune vaibakonverents Pärnu keskraamatukogu lasteosakonnas. Foto: Pärnu keskraamatukogu

Täna kooliolümpiamängudel võistlevad Pärnu ühisgümnaasiumi algklasside lapsed on homme linna keskraamatukogus juba traditsiooniks saanud “Vaibakonverentsi” pidamas.


Pärnu ühisgümnaasiumi algklasside õpetajate Merike Rahtma ja Anu Krinali viis aastat tagasi algatatud konverents on nime saanud oma esialgsest vormist: osalejad mahtusid ettekandeid kuulama raamatukogu suurele vaibale.



Koostöös keskraamatukoguga on “Vaibakonverentsist” kujunenud algklasside teaduskonverents ja nüüdseks on ettevõtmisega ühinenud Sauga põhikooli algklassidki.



“Õpilaskonverents võib oma viiendal aastapäeval teise korruse lasteosakonna vaibalt alla tulla ja raamatukogumaja uues suures saalis päris ehtsat konverentsiõhustikku nautida,” ütles lasteosakonna bibliograaf Signe Peeker, kes kõik need aastad on konverentsi toimumisele kaasa aidanud.



Ühtaegu tõsine, ent ikkagi lustiga tehtud konverents ei pea oma esialgsest nimest siiski loobuma – konverentsivaibaks on nüüd tänu kunstnikele lõbus triibuline seinavaip, rääkis Peeker.



Pidupäevahõnguline konverents on teemal “Minu kodulinn Pärnu” ja Krinali ütlust mööda kuuleb seal ettekandeid Pärnu ja linnaga seotud paikade kohta. Vahepalasid esitavad muusikaõpetaja Kadri Keskküla laululapsed, klaveri- ja flöödimängijad. Traditsiooniliselt on konverentsi vedamise ehk teadustamise austav ülesanne laste endi kanda.



Igal aastal on konverentsil külalisi. Seekord tuleb lastele esinema ühisgümnaasiumi vilistlane, riigikantselei kommunikatsioonibüroo nõunik Eleka Rugam-Rebane.



Vaibakonverents algab 14. mail kell 12 ja kutsub kõiki huvilisi sellest osa saama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles