Kuressaare teater äratas ellu tsaaritütred

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnikutöö tegi mullu suvel Saaremaal esietendunud näitemängule Pärnu näitleja ja lavastaja Kaili Viidas.
Kunstnikutöö tegi mullu suvel Saaremaal esietendunud näitemängule Pärnu näitleja ja lavastaja Kaili Viidas. Foto: Ants Liigus

Kuressaare linnateater toob esmaspäeval Pärnu Endlasse oma külalislavastuse “O.T.M.A. – Nikolai II tütred”, milles teeb kaasa mitu Pärnu näitlejatki.

O.T.M.A. on koondnimi, mida kasutasid enda kohta Vene impeeriumi viimase tsaari tütred, suurvürstitarid Olga, Tatjana, Maria ja Anastassia.

Tütreid mängivad Karin Tammaru, Piret Laurimaa, Karin Rask ja Marika Barabanštšikova, kaasa teevad veel Peeter Tammearu ja Mikk Rang. Lavastas Heiti Pakk ja kunstnikutöö tegi mullu suvel Saaremaal esietendunud näitemängule Pärnu näitleja ja lavastaja Kaili Viidas.

Ameerika kaasaegse autori Kate Moira Ryani draama on ajalool põhinev väljamõeldud lugu nende lühikeseks jäänud elu viimastest nädalatest, millal õeksed otsivad vastuseid enda jaoks tähtsatele küsimustele – kuidas suhtuda oma minevikku, oma päritollu; millised on pääsemise lootused; millest leida tuge, kui usk on kõikuma löönud; kas armastus närbub, kui ta proovile pannakse?

Nad ei ole lihtsalt nimed ajalooraamatust või pühakud ikoonidelt, vaid elusad inimesed, noored naised, kes naeravad ja nutavad, tülitsevad ja lepivad, peade kohal ajaloo halastamatus ja jumala armastus.

See on lugu oma saatusega silmitsi olemisest, selle trotsimisest ja sellega leppimisest, usust, lootusest ja armastusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles