Pärnu paneb suvel käima ööbussid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavalitsus kavatseb pikendada suvel bussiliini nr 14 sõiduaega öösel kella 2ni.
Pärnu linnavalitsus kavatseb pikendada suvel bussiliini nr 14 sõiduaega öösel kella 2ni. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Linn plaanib eeloleval suvel käivitada öise bussiliikluse, eesmärgiks on pikendada õhtusel ajal kahe tunni võrra ühe linna olulisema bussiliini – number 14 – busside väljumisaegu ja lisada selleks liinile neli sõiduringi.

Ööbussid liiguksid 1. juunist kuni 30. augustini kaks korda tunnis kuni kella kaheni öösel. Arutelu all on ööbussi marsruudi mõningane muutmine, et ühistransport läbiks öisel ajal kas Tammsaare puiesteed või Karja tänavat, teatas Pärnu linnavalitsus.  

Eraldi teema on turvalisuse tagamine ööbussides. Selles osas kavatseb linn kaasata korrakaitse töötajaid ja teha koostööd politseiga.

Liini number 14 buss väljub Raeküla lõpust, sõidab läbi Mai elamurajooni ja mööda Riia maanteed kesklinna ning sealt Ülejõele Rääma linnaossa, haigla juurde.

„Ööbussid ei liiguks küll sama tihedusega kui päeval, kuid on paljudel linnakodanikel ja külalistel võimaluseks jõuda koju või vähemalt kodulähedasse piirkonda pärast keskööd, kui suur osa suveüritusi lõpeb,“ ütles abilinnapea Romek Kosenkranius.

„Kui praegu väljub number 14  viimasele ringile Raeküla lõpust kell 22.40 ja Haigla peatusest linna poole kell 23.15, siis suvel peaks viimased väljumisajad jääma mõlemas liini lõpp-punktis pärast kella ühte öösel, mis kindlustaks ühistranspordi liikumise liinil number 14 kuni kella kaheni. Hommikul alustab liini number 1 buss juba kell neli,“ lisas Kosenkranius.

Täpsemast öise ühistranspordi liikluskorraldusest antakse täiendavalt teada maikuus GoBus Pärnu koduleheküljel, Pärnu linna koduleheküljel ja liinile number 14 jäävates bussipeatustes.

Kui ööbussi liiklus end eeloleval suvel õigustab, on kavas Pärnus sellega jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles