Ettevõtliku pärnaka konkursi võitis tänavu Ergo Sartakov

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel aastal võitis konkursi "Ettevõtlik pärnakas" Ergo Sartakov,  kes plaanib hakata tootma iPadi süviskarpe.
Sel aastal võitis konkursi "Ettevõtlik pärnakas" Ergo Sartakov, kes plaanib hakata tootma iPadi süviskarpe. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Konkursi „Ettevõtlik pärnakas“ teise hooaja võitja on Ergo Sartakov, kes plaanib hakata tootma iPadi süviskarpe. Võitja sai oma äriplaani teostamiseks 3000 euro suuruse preemia.

Teise koha vääriliseks hindas žürii Haide Rannakivi idee, milleks on  mobiilne retrofotostuudio. Kolmandale kohale jäi Vaino Kolberg, kelle idee seisneb savist toodete valmistamises ja müügis, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas.

Konkurss „Ettevõtlik pärnakas“ toimus teist aastat. Konkursi eesmärgiks on edendada ettevõtlikkust ja aidata kaasa uuenduslike ettevõtete loomisele Pärnumaal.

Konkursi raames toimus äriideede konkurss, mille käigus välja valitud parimate ideede autoritele toimusid koolitused. Koolituste tulemusel valmisid ideedest äriplaanid.

Konkursile laekus 21 väga erinevaid valdkondi puudutavat äriideed. Finaali jõudis neist 12.

Konkursi algatajaks on Pärnu linnavalitsus. Ettevõtmist toetavad veel Paikre, Projektid24, Pärnu maavalitsus (läbi maakondliku arendustegevuse programmi), Pärnu Postimees, Ruukki, Scanfil, Sirje Tammiste konsultatsioonibüroo, Swedbank, taastusravikeskus Estonia, Tootsi Turvas ja Villa Wesset.

Möödunud aastal võitis konkursi tudeng Artur Maier, kelle kireks on vanade jalgrataste taastamine ja ümberehitus ning uute jalgrataste ehitamine.

Žürii tööd juhtis Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles