Kristjan Puusilla Elujooks ümber Eesti kestab kaks kuud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervisexi klubi treenerid Kristjan Puusild ja Airis Kiirats selgitavad, kuidas kangiga õigesti harjutada.
Tervisexi klubi treenerid Kristjan Puusild ja Airis Kiirats selgitavad, kuidas kangiga õigesti harjutada. Foto: Ants Liigus

Lastekaitsepäeval Pärnu rannaliivalt Uulu suunas startiv Kristjan Puusild on kindel, et suudab augusti alguseks Eestile tiiru peale joosta.


Sportliku pärnaka, kes on mitmel hooajal mänginud kodulinna korvpalli meie linna esindusmeeskonnas, jooks ümber Eesti on jagatud erineva pikkusega päevateekondadeks.



Nädalas kuuel päeval jooksva Puusilla graafik näeb ette, et esimese nädala lõpetab ta Mõisakülas, teise Valgas, kolmanda Piusas, neljanda Varnjas, viienda Vasknarvas, kuuenda Ontikal, seitsmenda Lahemaal, kaheksanda Padise kandis ja üheksanda nädala lõpuks loodab mees 2. augustil õnnelikult Pärnusse jõuda.



Jooks võib elu muuta


Küsimusele, milliste eesmärkide nimel võtab mees ette karmi katsumuse, kostis Puusild: “Esimese ümber Eesti jooksu, Elujooksuga tahan tekitada ühiskonnas jooksuvaimustust ning pakkuda inimestele võimalust väga lihtsal moel jooksmise, loengute, töötubade, artiklite, blogi, videoklippide ja veebikeskkonna kaudu leida oma elu jooks. Usun, et leian endale palju kaaslasi, kes soovivad tuua oma ellu muutust, mille läbi õppida tundma iseennast, oma kodumaad ja kõike seda, mida peidab endas jooksukogemus.”



Kuidas kavatseb jooksumees ületada veetakistusi, millel pole silda?



“Tõepoolest on Peipsi ääres Emajõe suue, millest läbi joosta pole võimalik, ja Lääne-Eestis Haapsalu Tagalaht ning Matsalu laht, mis tahavad sundida mind ringi minema, kuid nii lihtsalt ma alla ei anna,” kõneles jooksumees.



“Emajõe ületame kanuudel ja lahtedest saame jagu kas purjelauaga sõites või hoopiski ujudes. Võrumaal ootavad mind mäed, mida üritan ületada hambad ristis ja fännidest ergutajate saatel,” lisas Puusild.



Igasugune abi on teretulnud


Jooksumehe viieliikmeline meeskond hakkab ööbima kas matkaautos või telkides ja sööki valmistatakse ise. Nädalavahetustel korraldavad nad puhkekohtades üritusi ja võtavad vastu külalisi.



On kokku lepitud, et igal nädalal külastab Elujooksu tiimi üks Eesti tuntud inimene, et teha üheskoos tore jooks ja ajada veidi tarka juttu.



“Oleme tänulikud inimestele, kes ühel või teisel moel tahavad kaasa aidata Elujooksu õnnestumisele,” ütles Puusild. “Ootame retseptisoovitusi, et odavalt tervislikku toitu valmistada, ja võtame rõõmuga vastu küllakutseid meie teekonnale jäävatesse turismitaludesse. Laupäevaõhtuti kuluks marjaks soe saun, kus saaksime pererahvaga elu üle mõtteid vahetada.”



Kaks kuud kestva jooksuga ümber Eesti saab põhjalikumalt tutvuda veebilehel www.elujooks.net.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles