ERMi ehitamisest üle jäänud rahast ehitatakse viis koolimaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnusse tuleb reaalgümnaasium ja ühisgümnaasiumi hoone ehitatakse ümber põhikooliks. Foto on illustreeriv.
Pärnusse tuleb reaalgümnaasium ja ühisgümnaasiumi hoone ehitatakse ümber põhikooliks. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eelmisel kevadel Eesti Rahva Muuseumi ehitamisest üle jäänud 23,7 miljonit eurot andis EAS viiele linnale uute koolimajade ehitamiseks või vanade renoveerimiseks, kirjutas Eesti Päevaleht.

Üheksast taotlejast võitsid Tartu, Pärnu, Võru, Jõhvi ja Sillamäe projektid.

Jõhvis plaanitakse rajada uus, ülikoolilinnakule sarnanev kompleks, Pärnusse tuleb reaalgümnaasium ja ühisgümnaasiumi hoone ehitatakse ümber põhikooliks, Tartu linn ehitab Nooruse tänava hoone ümber Tamme gümnaasiumi jaoks, Sillamäe laiendab senist gümnaasiumi ning Võru põhikoolide hooned renoveeritakse, kirjutas leht.

EASi teatel soovitakse projekti eesmärgi saavutamiseks Pärnusse luua Pärnu Koidula gümnaasiumi baasil kaasaegse õppekeskkonna ja -korraldusega ainult gümnaasiumiklassidega piirkondlik reaal- ja tehnoloogiasuunaga gümnaasium.

Juba praegu õpib ligi 82% maakonna gümnaasiumiõpilastest Pärnu linna koolides. Pärnu linn soovib põhikoolid ja gümnaasiumid viia eraldi õppehoonetesse eraldiseisvate asutustena.

Pärnu maavalitsus on alates 2008. aastast pooldanud põhikooli ja gümnaasiumi lahutamist.

Teemaplaneering „Maakonna sotsiaalne infrastruktuur 2008–2015“ toob ära muutused maakonna koolivõrgus ja näeb ette gümnaasiumiastme tegevuse lõpetamise Audru keskkoolis, Sindi gümnaasiumis ja Pärnu-Jaagupi gümnaasiumis. Audru vallavolikogu on juba keskkooli lõpetamise otsuse langetanud, alates 2013/2014. õppeaastast tegutseb Audru keskkooli asemel põhikool.

Kavandatav  reaal- ja tehnoloogiõppe suundadega gümnaasium on oluliseks sammuks maakonna kvaliteetsema gümnaasiumihariduse korralduse suunas. See võimaldab kogu maakonna tasandil enam arvestada õppurite huvide ja maakonna kui terviku vajadustega. Samuti näeb Pärnu maavalitsus piirkondliku gümnaasiumi loomise näol ka maapiirkondade põhikoolide ellujäämisvõimalust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles