Pärnu lahel ATVga läbi jää vajunud mees hukkus, tema kaaslane päästeti

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnumaal Vana-Pärnust Liu sadamasse ATVga sõitnud meestega juhtus täna pärastlõunal õnnetus, üks mees kaotas elu, teine õnnestus päästa.

Lääne prefektuuri pressiesindaja teatel helistas kella 13.30 ajal Lääne häirekeskusele mees, kes teatas, et oli soovinud koos kaaslasega sõita ATVga Vana-Pärnust Liu sadamasse. Kui sõidetud umbes 11 kilomeetrit, vajus ATV läbi jää, helistaja sõnutsi oli tema jääpangal, kaaslane aga vees, ja appi minna talle ei saanud.

Esialgse info kohaselt oli nähtavus sündmuspaigal halb. Teatele reageeris Pärnu kordon ja appi kutsuti kopter. Pärnu kordon siirdus sündmuskohale mootorpaati ja kummipaati kasutades. Tallinna lennuväljalt startis kopter. Kordoni päästetegevuse otsingutel muutis keerukaks vaba vesi, milleni haagisel olnud veesõidukitega pääsemine oli raskendatud. Abivajajate koordinaadid edastati kopterile ja jätkati otsinguid.

Kell 14.58 leidis kopter ühe otsitava ja alustas kannatanu päästmist. Pardale toimetatud kannatanu oli alajahtunud. Kell 15.10 leidis kopter teise kannatanu, kes oli teadvusetu.

Ilmastikuolude tõttu ei saanud kopter kannatanutega maanduda Pärnu haigla kopteriplatsil ja maanduti Audru vallas. Kiirabile anti üle kannatanud, üks teadvuseta ja teine alajahtumistunnustega.

25aastane mees toimetati haiglaravile, kuid  46aastase mehe elu päästa ei õnnestunud.

Politsei juhib tähelepanu sellele, et kevadised jääolud on väga muutlikud ja jää tugevus paiguti erinev. “Soovitame hoiduda merejääle minekust, eriti mootorsõidukitega. Oluline on mõelda ohutusele, kanda eredavärvilisi riideid, päästeveste, mis on otsingutel kergemini märgatavad. Soovitame kevadisele haprale jääle mitte minna ka siseveekogudel,” ütles Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles