Maamessil esindab Eesti tõugu hobust Viroola Pärnumaalt

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti tõugu mära Viroola koos hobuse omaniku Taimi Usinaga.
Eesti tõugu mära Viroola koos hobuse omaniku Taimi Usinaga. Foto: Eesti hobusekasvatajate selts

Homme Tartus algaval maamessil lööb tänavu kaasa pärnumaalasigi, Eesti hobusekasvatajate seltsi (EHS) ekspositsioonil, kus tutvustatakse kokku viit tõugu hobuseid, esindab Eesti tõugu märasid hobune Viroola Tori vallast.

Aastal 2008 parimaks nooreks Eesti tõugu märaks tunnistatud Viroola läheb maamessile esmakordselt. Hobuse omanik Taimi Usin loodab, et Viroola võib juurde võita nii mõnegi tulevase hobusekasvataja südame, vahendas EHS.

Usin rääkis, et Viroola läheb messile näitama, milline see õige Eesti taluhobune olema peab.

"Ta on tõeline eestlane. Tegelikult võibki Eesti tõugu hobust võrrelda tõelise eestlasega. Ta on sama jonnakas, sama kange, sama tubli ja sama virk, kui Eesti talupoeg," võrdles Usin.

Hobusekasvataja sõnade järgi on Eesti tõugu hobustel veel teisigi väärtusi: "Eesti tõugu hobune sobib suurepäraselt karjamaade hooldamiseks, samuti on see hobune kergesti õpetatav ja tark. Sobib nii sportimiseks, oma vähese kasvu ja hea iseloomu tõttu lihtsalt turismihobusekski."

21. korda toimuval maamessil osaleb EHS seni suurima ekspositsiooniga, esindatud on kõik seltsi tõuraamatute hobused.

EHS peab Araabia, Eesti, Eesti raskeveo, Tori ja trakeeni tõugu hobuste tõuraamatuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles