Sindi linnapea: katastroofiturism häirib kohalikke elanikke

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulvavesi tungib Sindis majadesse.
Tulvavesi tungib Sindis majadesse. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Piirkond, kus Pärnu jõe tulvavesi Sindi Linnuriigi elamurajoonis tuppa tungib, asub kokku viis elamut. Enim teeb aga kohalikele muret katastroofiturism, sest uudistajad lõhuvad autodega kohalikud teed ja häirivad elanikke.

Sindi linnapea Marko Šorin rääkis, et oli täna hommikul, kui ühest üleujutuse piirkkonda jäänud majast evakueeriti inimesed ja koduloomad, isiklikult kohal ja jälgis olukorda.

Šorini jutu järgi on kevadine tulvavesi samas paigas uputanud maju juba kolmandat aastat järjest. „Tänavu oli vesi veidi kõrgem kui varasematel aastatel,“ sõnas ta.

Linnapea sõnutsi evakueerisid päästjad ja politsei hommikul ühest elamust kokku viis inimest. Kolm oli selle maja elanikud ja kaks inimest oli tulnud pererahvale appi ja moraalseks toeks.

Samuti tõid päästjad läbi jääkülma vee paadiga kuivale maale samast majast koera, kolm kassi ja papagoi.

„Võimalik, et neil inimestel on vaja tänaseks öömaja,“ rääkis Šorin ja lisas, et ööbimisvõimalust on pakkunud Helmondi toidutare.

Samuti rääkis Sindi linnapea, et päästetud perekonna elamus polnud vesi eriti suurelt tuppa tunginud, kuna maja on kõrge vundamendiga. Probleem oli pigem see, et nad jäid mõne koha peal päris sügava, jäiselt külma ja voolava vee keskele lõksu ega pääsenud sealt enam liikuma.

Šorini jutu järgi on mõnedki üleujutatud piirkonnas elavad inimesed pahandanud, miks neil üldse lubati sinna majad ehitada. Teised jälle olevat ette heitnud, miks jääd ei lõhata, et vesi liikuma pääseks.

Sindis on paisust alla tulnud rüsijää kuhjunud allavoolu asuvate Tindisaarte juurde kuhja ega lase vetevool mere poole liikuda.

Tulvavesi päeva jooksul õnnetuspiirkonnas oluliselt tõusnud pole. Šorin rääkis, et kui ta hommikuse päästeoperatsiooni ajal seal viibis, tõusis vesi selle mõne tunniga umbes viis sentimeetrit .

Sindi linnapea sõnade kohaselt on kohalikud elanikud pahased katastroofituristide peale, kes häirivad neid elanikkegi, keda üleujutus ei ohusta. Samuti lõhutakse autodega teed, kuhu hiljem tuleb tuua koormate viisi kruusa ja asuda neid teid hööveldama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles