Päästjad ruttasid hädalistele appi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile hommikul tõid päästjad paadiga Sindi Linnuriigi üleujutuspiirkonnast ühest majast paadiga kuivemasse kohta viis inimest, koera, kolm kassi ja papagoi. Kõrvalmajade elanikud olid juba varem lahkunud.
Eile hommikul tõid päästjad paadiga Sindi Linnuriigi üleujutuspiirkonnast ühest majast paadiga kuivemasse kohta viis inimest, koera, kolm kassi ja papagoi. Kõrvalmajade elanikud olid juba varem lahkunud. Foto: Ants Liigus

Kolmapäeva lõunast Sindi paisult liikuma hakanud jäämass on ummistanud Pärnu jõe ja tõstnud jõevee taseme Sindis kõrgele. Kui kolmapäeva lõuna paiku uputas veetõus Sindi paisu lähedal asunud hooned, siis sama päeva õhtuks jõudis vesi Sindis jõe ääres asuva Linnuriigi elamurajooni elumajadeni.

Juba üleeile alustasid Linnuriigi elanikud ettevalmistustega veetõusuks, tõstes oma varad majas kõrgemale, samuti viidi ohutusse kohta sõidukid, teatas Lääne päästekeskuse pressiesindaja Viktor Saaremets. Kui üleeile õhtul tõusis veetase esimeste majade vundamendini, siis eile hommikul tungis vesi juba elumajadessegi.

Sündmusele reageerisid päästjad ja politsei, kes tõid koostöös ühest majast kuivale alale viis inimest ja koduloomad. Keegi vigastada saanud ei ole. Samas piirkonnas on veetaseme tõusuga olnud probleeme eelnevatelgi aastatel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles