Juhtkiri: Viis tahtjat, üks tool

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Nüüdseks on kõik arvestatavad erakonnad ja üks valimisliit tulnud avalikkuse ette inimestega, kes hakkavad sügisestel kohalike omavalitsuste volikogude valimistel Pärnu linnapea kohta püüdma. Toomas Kivimägi valimisliit pani loomulikult etteotsa Toomas Kivimägi, Reformierakond Andrei Korobeiniku, IRL Eerik-Niiles Krossi, sotsid ettevõtja Piret Hallik-Sassi ja Keskerakond Kadri Simsoni. Kõik kohalikud suuremad poliitilised jõud võtavad seega eesolevaid valimisi tõsiselt.

Sotsiaaldemokraadid on suures seltskonnas küll mõningate mööndustega, sest sotside toetus ei ole Pärnus eriti suur olnud ja kindlasti pole Hallik-Sass poliitikas sellise kategooria tegija nagu Kivimägi või eriti Simson, kes kõigi linnapeakandidaatide seast ilmselt ainukesena professionaalse parteipoliitiku määratluse välja kannab.

IRLi, Reformierakonna ja Toomas Kivimägi valimisliidu esinumbrid olid teada varasemast, Keskerakond ja sotsid valisid oma linnapeakandidaadid sel nädalal. Esimesed teated, mis viimase kahe esinumbri või nende vaadete tutvustamiseks välja on käidud, erilist pilti ette ei löö. Marianne Mikko, sotside esindaja riigikogus, ütles Hallik-Sassi kohta, et “tema teeneks on, et pärnakad ja linna külalised saavad osa toredatest kultuuri- ja spordiüritustest”. See paneb õlgu kehitama, sest Pärnus on kindlasti palju teenekamaid kultuuri- ja spordiürituste korraldajaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles