Nelja valla juhte ärritas maavanema arvamus

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühinemise järel valmis Saarde vallakeskuses Kilingi-Nõmmes esinduslik, piirkonda teenindav spordihoone, kus toimuvad üleriigilised ja rahvusvahelisedki võistlused.
Ühinemise järel valmis Saarde vallakeskuses Kilingi-Nõmmes esinduslik, piirkonda teenindav spordihoone, kus toimuvad üleriigilised ja rahvusvahelisedki võistlused. Foto: Urmas Luik

Vändra, Saarde, Tõstamaa ja Halinga vallajuhtide pöördumises nenditakse, et maavalitsuse pakutud ühe omavalitsuse idee ei ole kooskõlas varasema kokkuleppega ega soodusta maakonna tasakaalustatud arengut.

Kirjutajad väidavad, et valitsuse eelnõude infosüsteemis omavalitsuskorralduse reformi seaduse eelnõu kooskõlastamise lisast jääb arusaam, nagu oleks novembri maakogul leidnud kinnitust visioon üks maakond = üks omavalitsus, kuigi kirjalikule küsitlusele tuginedes oli valdav tõmbekeskuste Eesti mudeli pooldamine.

“Küsiti omavalitsusliitude ja maavalitsuse seisukohta omavalitsusreformi mudelite kohta, meie puhul on tõsine reformikava läbi mängitud aastal 2000 ja selle radikaalseim variant oli 1+1 ehk linn ja maakond väljaspool Pärnut,” põhjendas maavanem Andres Metsoja kui pöördumise üks adressaate arusaamade lahknevust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles