Galerii: „Seeniorlaulu“ võidu napsas väliseestlane

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Seeniorlaul 2013" konkursil said vanemas vanusegrupis esikoha Leonhard Kelle (vasakul) ja Raul Targamaa.
"Seeniorlaul 2013" konkursil said vanemas vanusegrupis esikoha Leonhard Kelle (vasakul) ja Raul Targamaa. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eile Pärnu Tervise kultuurikeskuses toimunud võistulaulmisel „Seeniorlaul 2013“ pälvisid vanemas vanusegrupis esikoha Raul Targamaa Stockholmist ja Leonhard Kelle Tallinnast.

Vanemas grupis tunnistati teise ja kolmanda koha vääriliseks pealinlased Rudolf Ernesaks ja Aleksandra Järve. Samuti pääsesid vanemast vanusegrupist finaali tallinlased Mati Karm ja Mai Lepp.

Nooremas vanuserühmas pälvis teise koha Aivar Juuse Tartust ja kolmanda koha Indrek Kalm Tartust. Finaali pääsesid Iivo Miil Kuressaarest ja Jelena Kudrjašova Tartust.

Parimaks saatjaks tunnistati Jelena Potštar. Pianistidena märgiti ära Piia Paemurru, Mare Altroff ja Vaike Sarn. Vanim osavõtja oli 84aastane Aleksandra Järve Tallinnast.

„Kui nooremas vanusegrupis jäi esikoht välja andmata, siis vanemas grupis anti seevastu välja kaks esikohta. Žürii oli ühel meelel, et just nii on võimalik parimal viisil tunnustada vanema rühma solistide suurepärast ettevalmistust ja pühendumust," ütles žürii esimees Toomas Kuter. „On hästi südamlik, kuidas inimesed oma laulukunstiga rõõmustavad teisi ja sellest ise suurt rõõmu tunnevad. Kindlasti väärib tähelepanu, et kaugeim osaleja oli väliseestlane Raul Targamaa Stockholmist, kes ühe esikoha napsas.“

„Seeniorlaul“ on konkurss harrastussolistidele, kel vanust üle viiekümne. Lauljad võistlesid kahes vanusegrupis: 50–65aastased ning 66aastased ja vanemad.

„Seeniorlaulu“ võistulaulmine toimus tänavu seitsmendat korda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles