Juhtkiri: Rongimured

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Reisirongiühendus, mis praegu suvepealinna Tallinnaga ühendab, ei kannata sellisena, kaht olulist punkti ühendavana, muidugi kriitikat. Üksjagu aega võtab Pärnus ligemasse raudteejaama minek, olgu siis Raekülla või Tammistesse, ning viisteist minutit alla kolme tunni vältav sõiduaeg ei paku bussiliiklusele konkurentsi.

Rongipiletid on küll keskmiselt kolme euro jagu odavamad ja kindlasti eelistavad ronge jalgrattamatkajad, kel soov matka algus- või lõpp-punktile lähemale jõuda, kuid kokkuvõttes on selles liiklemisviisis sellisel kujul ebamugavust enam kui mugavust.

Pärnu maavanem Andres Metsoja kõneles läinud nädalal ETV uudistesaatele “Aktuaalne kaamera”, et valik on selles, kas “lõpetada ära praegune ühendus või ikkagi viia raudtee sellisesse olukorda, et on võimalik sõita kuni aastani 2020 või edasi, kuni Rail Baltic tuleb”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles