Eesti ühed suuremad talgud olid Pärnus Räämal

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasel „Teeme ära!“ talgupäeval olid Pärnumaa suurimad talgud Pärnus Rääma linnaosas, kus eestvedajateks olid kohalik Rääma selts ja Rääma põhikool. Kokku osales Rääma Männipargi korrastamistöödel kokku 128 talgulist. Talgukorraldajate sõnutsi võisid need talgud olla Eesti suuremate talgute esiviisiku seas.

Nii Rääma seltsi esimees Priit Sutt kui Rääma põhikooli direktor Elmo Joa väljendasid täna tehtu kohta ülimat rahulolu.

Joa jutu järgi oleks Männipargis kokkukorjatud prahi äraviimiseks läinud vaja pigem rongivaguneid kui veoautosid ja talgulisi oleks üks rongitäis veel juurde kulunud.

Joa sõnutsi viidi tublite talguliste korjatud prahti ära neli veoauto koormatäit ja neile lisandus veel kaks koormatäit, mille viis ära Kaitseliit.

Räämal toimunu kohta võibki mainida, et linnaosa pani kokku ühise meeskonna, et linnasüda korda teha.

Männipargi ümbruses toimusid täna talgud nii kohalikud lasteaias, Shalomi keskuses, Agape keskuses kui Kaitseliidu lasketiiru juures ja koolimaja taguses pargis. Maa-ala on suur ja suur töö tehti täna ära pargi korrastamiselgi.

Rääma seltsi esimees Sutt rääkis, et päris hulga jäi kokkukorjatud puulehti ja muud sodi veel täna ära viimata. „Tõenäoliselt peame abi saamiseks pöörduma linnavalitsuse poole,“ sõnas ta.

Joa tõi esile, et Rääma kooli õpilastest oli kaks klassi talgutel kaasa löömas suisa täies koosesisus.

„Rääma süda sai puhtamaks, kuid samas palju tööd on veel ees,“ lisas Priit Sutt. „Loodame midagi suuremat korda saata järgmiselgi aastal.“

Samuti põikas Pärnu Postimees täna läbi Pärnu sõudeklubi talgutelt Pärnu jõe ääres ja Pärnu kunstikooli talgutelt nende koolimaja aias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles