Kommentaar: Iisrael mängib suurelt

Toomas Alatalu
, politoloog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA riigisekretär John Kerry saabus Moskvasse valmistama ette Putini-Obama kohtumist.
USA riigisekretär John Kerry saabus Moskvasse valmistama ette Putini-Obama kohtumist. Foto: Reuters

Iisraeli lennukid – jäädes ise oma riigi õhuruumi – tulistasid eelmisel nädalal kolmel korral sihtmärke Süürias. Viimati reedel ja pühapäeval, sest esmaspäeval saabus Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu viiepäevasele visiidile Hiinasse.

Kuna enne teda oli samasse saabunud Palestiina autonoomia juht Mahmoud Abbas, jõuti paljudes pealinnades kalkuleerida võimalust kahe tülitseva liidri kohtumisest Hiina pinnal. Hiina liider Xi Jinping igal juhul andis Abbasile üle oma neljapunktilise rahuplaani ja siis tuli teade Iisraeli kolmandast löögist Süüria pihta.

Iisraeli mäng on suurem, sest eile saabus Moskvasse USA riigisekretär John Kerry, kes valmistab ette Vladimir Putini ja Barack Obama kohtumist järgmisel kuul. Arusaadavalt on Putini-Kerry kohtumise üks teema Süüria ja sestap läks nii, et 6. mail toimus Putini ja Netanyahu telefonikõne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles