Sintlased korraldasid maksumässu

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikesed lapsed - suured mured. Paari-kolmekümne täiskasvanu kõrval oli meeleavaldusele kaasatud paar väikelastki.
Väikesed lapsed - suured mured. Paari-kolmekümne täiskasvanu kõrval oli meeleavaldusele kaasatud paar väikelastki. Foto: Ants Liigus

Eile kogunes Sindi linnavalitsuse ette umbkaudu kolmkümmend inimest loosungite alla, millel nõuti ainsa kohaliku lasteaia juhataja välja vahetamist ja lastele võimalust olla lasteaias juuliski, mis aastaid olnud asutuses kollektiivpuhkuse kuu.

Tegelikult sellist võimalust kõigile soovijaile, keda sai kokku 14, lasteaia viimasel lastevanemate koosolekul ka pakuti. Ent summaks, mis igal lapsevanemal tuleks maksta, oleks tavapärase 45–50eurose kuutasu asemel 236 eurot.

See oli headele Sindi inimestele liig mis liig. “Peedistatakse noort töötavat inimest,” võib sellist nõudmist miitingu organiseerinud Toivo Agafanovi sõnade järgi nimetada väljapressimiseks. “Minule karjuti koosolekul, et maksa see raha ja teeme lasteaia lahti – nii see business ei käi elus,” peaks tema arvates linnavalitsus, mille üks kohustus on lasteaiakohtade tagamine, leidma lasteaiakulude katteks niipalju raha, et vanemate lasteaiamaks ka selleks üheks kuuks üle mõistuse ei tõuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles