Pärnu jahtklubi alustas 107. hooaega

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Optimistid jahtklubi akvatooriumis. Arhiivifoto.
Optimistid jahtklubi akvatooriumis. Arhiivifoto. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu jahtklubis alustati uut hooaega ja sealses purjespordikoolis saab õppida kõike purjetamisega seonduvat.

Eilne paks udu sundis noori purjetajaid jahtklubi kai peal starti ootama ja sealsamas kõrval ringi tiirutama. Purjetamise hooaeg on aga alanud. Hoolimata laupäeva hommikusest varajasest tunnist, oli klubi territoorium rahvast täis ja vilgas tegutsemine käimas, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Sel aastal oma 107. hooaega tähistav Pärnu jahtklubi suvine võistlusgraafik on tihe – regatte ja kultuurisündmusi jätkub pea igasse nädalasse kuni sügiseni välja.

Jahtklubis mõeldakse sellelegi, kuidas purjetamist publiku jaoks atraktiivsemaks muuta. Võistluste ajal edastakse merelt otsepilti kaldal asuvatele ekraanidele ja internetti. Kavas on püsti panna tribüünid ja käimas on läbirääkimised, et publik Muhu väina regati ajal suure praamiga merele võistlust jälgima viia. Kohe-kohe on valmis saamas uued, rahvusvahelistele nõuetele vastavad kaid.

Suvel hakkavad kaks korda kuus toimuma purjetamise kursused, mis mõeldud eelkõige noortele, kuid neile vanematelegi, kellel soov saada aimu, mida purjetamine endast kujutab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles