Õpilased hoiavad mõttespordi taseme tipus

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Male.
Male. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Eesti mõttespordi liidu korraldatud esimesel online-olümpiaadil koolidele osales enim õpilasi Surju põhikoolist, Kuninga tänava põhikool oli aga Eesti parim nii males kui sudokude lahendamises.

Võistlusest võttis osa 58 kooli ja 553 õpilast üle Eesti, sealhulgas lõi Surju põhikoolist kaasa 41 last, teavitas Marten Meikop Eesti mõttespordi liidust.

Male

Males osales 167 õpilast 34 koolist ja enim maletajaid võistles Surju põhikoolist – 16. Põhikooliosas võidutses Eke Tominga Surju koolist, teine oli Stein-Marten Pool ja kolmas Markus Hansson Kuninga tänava põhikoolist, neljas oli Karel Paan Vanalinna põhikoolist ja seitsmes Walter Herold Veedla taas Kuninga koolist.  

Parim kool oli Pärnu Kuninga tänava põhikool, Surju oli teine ja Vanalinna kool viies.

Algklasside seas võistles Ragne Gromov Kilingi-Nõmme gümnaasiumist end kuuendaks. Kilingi nõmme kool oli selles vanuseastmes neljas, Vanalinna üheksas ja Surju kümnes.

Gümnaasiumiosas platseerus Timo Tamm kümnendaks ja tema kool, Kilingi-Nõmme gümnaasium, viiendaks.

Kabe

Kabes võistles 300 õpilast 37 koolist. Põhikooli arvestuses võitis Karel Paan Vanalinna põhikoolist, Eke Tominga Surjust tuli kolmandaks ja Mario Mihkelson Kilingi-Nõmmest kaheksandaks. Koolide pingereas oli Vanalinna neljas, Kilingi-Nõmme viies ja Surju seitsmes.

Gümnasistidest sai Aare Kartau kaheksanda ja Sanar Sutt kümnenda koha, mõlemad õpivad Kilingi-Nõmme gümnaasiumis, mis koolide järjestuses lõpetas teisena.

Algklasside arvestuses oli Pärnu Vanalinna põhikool kümnes.

Sudokude lahendamine

Aasta jooksul lahendas sudokusid 170 õpilast 30 koolist. Põhikooli astmes oli Merilin Kõrnas Kuninga koolist kiiruselt teine sudokude lahendaja, Eleonora Vaher Kilingi-Nõmme gümnaasiumist viies, Joosep Jantson Vanalinna koolist kuues, Gränty Reidla Uulu põhikoolist kaheksas ja Anne-Mai Raavik Tõstamaa keskkoolist kümnes. Parim oli Kuninga tänava põhikool ja teine Vanalinna kool. Kilingi-Nõmme oli kuues, Tõstamaa seitsmes, Uulu üheksas.

Algklasside võistlejad tõid Vanalinna koolile viienda ja Surjule kuuenda koha. Kilingi-Nõmme gümnasistid võistlesid aga oma kooli viiendaks.

Gomoku

Gomokus osales 223 õpilast 39 koolist. Kuninga kooli õpilane Markus Hansson oli gomokus kuues ja Walter Herold Veedla kaheksas, kool võitis aga teise koha.

Surju kooli algklassiõpilased tõid oma koolile kümnenda ja Kilingi-Nõmme gümnasistid kuuenda koha, kusjuures Aare Kartau oli gümnaasiumiealiste seas viies.  

Võistlus toimus interneti vahendusel Eesti mõttespordi portaalis Vint.ee. Võisteldi neljal alal: kabes, males, gomokus ehk 5-ritta ja sudokude lahendamises. Võistlused toimusid läbi õppeaasta neljavoorulise turniirisarjana kolmes vanusegrupis.

„Võistlused olid esimest korda ja tänu osalejate suurele huvile muudetakse see niisuguses formaadis iga-aastaseks,“ ütles Marten Meikop.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles