Haapsalu noored etendavad muusikali

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pealinna poiss satub perekondlikel põhjustel väikelinna elama. Kuidas ta sealsete noorte hulka sulandub ja sõpruskonna leiab, sellest Haapsalu noorte muusikal räägibki.
Pealinna poiss satub perekondlikel põhjustel väikelinna elama. Kuidas ta sealsete noorte hulka sulandub ja sõpruskonna leiab, sellest Haapsalu noorte muusikal räägibki. Foto: Arvo Tarmula

Väidetavalt Eesti kõige pikema muusikateatri ajalooga kool Haapsalu gümnaasium vallutab teisipäeval oma viimase etendusega “Juhe koos!?” Pärnu Endla lava, näitlemas, laulmas ja pilli mängimas on 30 noort ning kaasa teevad vilistlasedki.

Näiteks teeb vanadest osalejatest lavastuses bändi koosseisus kaasa muusik Antti Kammiste. Lavastaja on Haapsalust pärit pärnakas Kai Tarmula, libreto on kokku pandud Soome noortefilmi “Pitkä kuuma kesä” ainetel ning muusika pärineb 1980. aastatest ja rokiklassikast.

“Olen ju Haapsalu tüdruk ja kõiki oma teatrialaseid õpinguid alustanud Haapsalus, sest siin on välja kujunenud selline ringkond, muusika- ja draamaalane koostöö, kohad, inimesed ja võimalused proovi teha. Ja kuna Haapsalus teatakse, et teen selliseid asju, olen sattunud koolidesse lavastusi ja draamasugemetega noorteprojekte tegema,” selgitas Kai Tarmula Haapsalu noorte projekti sattumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles