Ansambel Greip sai Leipzigi konkursil väärt kogemuse

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Greip.
Ansambel Greip. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Pärnust pärit noorte ansambel Greip esines edukalt rahvusvahelisel vokaalansamblite konkursil “A cappella”, mis toimus Leipzigi vokaalmuusika festivali raames. Festival toimus juba kümnendat aastat, kümne päeva jooksul sai linnas kuulata kümneid kontserte ja esinemisi.


Tänavuse festivali peaesinejateks olid Take 6 ja The House Jacks USAst.



Noorte vokaalansamblite konkurssi korraldatakse kolmandat aastat, kümnete soovijate hulgast valiti demode ja muu materjali põhjal võistlema üheksa muusikalist kollektiivi. Pärnakate kõrval osalesid võistulaulmisel tšehhid, lätlased, ungarlased, prantslased ja loomulikult sakslased.



Kuigi Greip kolme parema osaleja hulka ei jõudnud, hindasid noored konkursil osalemist oluliseks ja väärt kogemuseks.



“Kuigi publikut oli palju, tundsime end laval väga mõnusalt ja vabalt,” meenutas Karit Sepp. “Esinejad pidid laval olema umbes 20 minutit, meie jõudsime esitada viis laulu. Žürii kiitis meie lavalist olekut, publik võttis samuti väga soojalt vastu. Kogu konkursi ja festivali korraldus oli suurepärane.”



Vokaalansambel Greip on koos laulnud kolm aastat, peale Eesti on esinetud Saksamaal, Leedus ja Soomes. Ansambli liikmed on kõik lõpetanud Pärnu Ülejõe gümnaasiumi ja töötavad-õpivad Tartus ja Tallinnas, siiski saadakse proovideks vähemalt kord või paar nädalas kokku.



Greibi osalemist konkursil toetasid Lions Club ja kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles