Bioloogiahuvilised olid edukad

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bioloogiaõpikud.
Bioloogiaõpikud. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Pärnumaa õpilased naasid üleriigiliselt põhikooli bioloogiaolümpiaadilt ühe esikoha ja kahe kolmanda kohaga. Bioloogiaolümpiaad hõlmas teadmisi nii teoorias, zooloogias kui ka botaanikas. 

Kõige võimsamalt esinesid kuuendikud. Kaira Vreimann, Elli Altini õpilane Kilingi-Nõmme gümnaasiumist, pälvis esikoha, olles parim teoorias ning teine botaanikas ja zooloogias. Kolmanda koha sai Heleen Saarse Pärnu Kuninga tänava põhikoolist (õpetaja Anne Urge), tema oli tugevaim botaanikas, teoorias aga teine.

Maarja Täht Vanalinna põhikoolist (õpetaja Airi Metspalu) pälvis viienda koha. Zooloogias oli tema tulemus kolmas.

Üheksandate klasside arvestuses tuli Anneliis Rea Sütevaka humanitaargümnaasiumist kolmandaks, teda õpetab Katrin Lekk. Teoorias oli Rea parim.

„Punktivahed olid väiksed ja meie tüdrukud said teooriavoorus ikka väga häid tulemusi,“ ütles bioloogia aineühenduse juht Urmas Lekk. Õpilasi ja õpetajaid tunnustades tõstis Lekk eraldi esile loodusmaja õpetaja Milvi Taltsi – tema panus pärnakate õpetamisel oli suur.

Ühtekokku esindas kodumaakonda üksteist õpilast, nendest viis saatis olümpiaadi lõppvooru Katrin Lekk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles