Juhtkiri: Omaniku süü

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Algul sotsiaalmeedia ja siis juba ajalehtede vahendusel levis üle Eesti Harjumaal Laulasmaa mererannas juhtunud sündmuse kirjeldus. Pille Triin läks kahe lapsega randa, kus viieaastast poissi ründas suur koer. Ihulise ja hingelise trauma said mõlemad, nii laps kui teda kaitsma läinud ema. Jah, õnnetusi juhtub igasuguseid, aga kõnealuse juhtumi muudab eriliseks see, et rünnanud koera omanik oli sealsamas eemal ja lasi oma lemmikul suukorvita ja vabalt ringi joosta.

“Kallid loomaomanikud, taltsutage oma looma ja pidage kinni seadustest. Inimesed, olge ettevaatlikud! Ei kaitse teid koeraomanikud, ei kaitse teid seadused, mida ei täideta, vaid te ise saate end kaitsta. Andke teada inimestest, kes oma koeri randades jooksutavad, eriti veel ilma turvavarustuseta. Jagage infot tuttavatele loomaomanikele, hoiatage lähedasi, sest mitte kunagi ei tea, millal üks tore vahva suur karvane mõmmik teid ründab,” kirjutas Pille Triin.

Alati ei pruugi sellised juhtumid sedavõrd drastiliselt lõppeda. Võinuks seegi kord hullemini minna, kuid tõesti lasevad omanikud siin ja seal koertel vabalt ringi joosta ega ole just lihtne alati meeles pidada nõuannet ründava koera eest mitte põgeneda ja rahulikuks jääda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles