Pärnumaa parimaks noorteprojektiks tunnistati heateopäevik

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorteprogrammi ENTRUM auhinnagalal tunnistati Pärnumaa parimaks projektiks "Tegude päevik". Pildil võitjameeskond koos Pärnu maavanema Andres Metsojaga.
Noorteprogrammi ENTRUM auhinnagalal tunnistati Pärnumaa parimaks projektiks "Tegude päevik". Pildil võitjameeskond koos Pärnu maavanema Andres Metsojaga. Foto: Erakogu

Eile Pärnu kontserdimajas  toimunud Eesti Energia ettevõtlikkuse noorteprogrammi ENTRUM auhinnagalal tunnustati Eesti kõige ettevõtlikumaid koolinoori. Pärnu maavanem Andres Metsoja kuulutas parimaks Pärnumaa projektiks noorte loodud uuendusliku koolipäeviku „Tegude päevik“.

„Tegude päevikut“ iseloomustavad neli Pärnumaalt pärit idee autorit kui koolipäevikut, mis on läbinud värskenduskuuri ja muutunud seeläbi märksa noortepärasemaks ning saanud sinna pikitud soovituste näol lisaväärtuse, vahendas ENTRUMi pressiesindaja Grete Roždestvenski.

„Päevikusse on igale päevale märgitud üks heategu, mida päeviku omanik sel päeval kindlasti teha võiks. Päeviku kaanepildid on uudsed ja ilusad, seal on lahter päeva eesmärkide kirjutamiseks ja hulgaliselt valemeid, mänge ja muud infot,“ kirjeldab 16aastane projektijuht Rudolf-Gustav Hanni idee teostust.

Praeguseks on päevik trükis ja jõuab suuremate kaubanduskettide poelettidele juba augustis. Projekt valiti võitjaks 17 Pärnumaa idee seast.

Peale parima maakondliku ideetiimi valiti ENTRUMi galal välja parimad projektid IT ja inseneeria, loomemajanduse (muusika ja disain), teenuse- ja ökomajanduse ning sotsiaalse ettevõtluse valdkondades. „Tegude päevik“ kuulutati parimaks projektiks loomemajanduse (disaini) valdkonnaski.

„Žürii usub, et „Tegude päeviku“ tiim näitas üles tõelist entusiasmi ja pühendumist oma tegevusesse. Protsess ideest teostuseni oli tiimil hästi paika pandud: loodud ärimudel toimib ja reaalse toote valmimine on lõpufaasis. Samuti iseloomustab tiimi väga tugev meeskonnavaim,“ põhjendas ENTRUMi tegevjuht Darja Saar, miks just „Tegude päevik“ võitjaks valiti.

Loomemajanduse (muusika) valdkonnas valiti kuue idee seast parimaks Pärnumaa noorte heategevusliku kontserdi „Ulatame käe läbi meloodia" idee ja sotsiaalses ettevõtluses tuli üheksa projekti hulgast võit koolikiusamise vastu võitlevale Pärnumaa projektile „Julgelt vastu!“.

„Ulatame käe läbi meloodia" valiti ENTRUMi Facebookis toimunud avalikul hääletusel kõigi finaali jõudnud 42 tiimi seast rahva lemmikuks.

Loov Eesti autasustas eripreemiaga talendikatele loodud platvormi E-TalentBank Pärnumaalt pärit autoreid.

Tänasega lõppenud ENTRUMi Lääne-Eesti hooajal osales programmis kokku 580 noort Hiiu-, Saare-, Pärnu- ja Viljandimaalt. Noored algatasid oma kodupiirkonna arendamiseks 161 ideed.

Seitsme kuu jooksul said osalejad praktilisi teadmisi oma ettevõtmisega alustamise ja ideede elluviimise alal. Finaali jõudsid projektid IT ja inseneeria, öko- ja teenusemajanduse, loomemajanduse ja sotsiaalse ettevõtluse valdkonnast.

Auhinnatud ideemeeskonnad selgitas välja žürii, kes hindas idee algatamisel ja elluviimisel saadud kogemuse mõju meeskonna ettevõtlikkuse arengule ning idee teostamise mõju Lääne-Eesti ja kogu Eesti sotsiaalsele, kultuurilisele ja majanduslikule keskkonnale.

Pärnumaa võitjatele panid auhinnad välja Eesti Energia, Pärnu maavalitsus, Briti nõukogu, Tallink, Strand, Make Up Store ja moebränd MINU.

ENTRUM on Eesti Energia algatatud ja koostöös majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ning Eesti kaubandus-tööstuskojaga elluviidav üleriigiline noorte ettevõtlikkuse arendamise programm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles