Loovtöö tõi kaheksandikes esile parima

, õpilane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinna põhikooli kaheksandike loovtööde kaitsmine: 8.c klass.
Vanalinna põhikooli kaheksandike loovtööde kaitsmine: 8.c klass. Foto: Marje Vaan

Pärnu Vanalinna põhikoolis lõpetasid sel nädalal viimased kaheksandikud oma loovtööde kaitsmise. Kokku kolmel õhtul esitlesid kaheksanda klassi õpilased aasta jooksul tehtud loovtöid.

Esinemistele olid kaasa elama oodatud lapsevanemad, õpetajad ja seitsmendikud, kes tulevaks aastaks ideid koguda said. Esinejatele esitas küsimusi ja andis hinnanguid komisjon, kuhu kuulusid kooli direktor ja õppealajuhataja.

Esimest korda toimunud ettevõtmine õnnestus paremini, kui ilmselt keegi oleks osanud loota. Kui eelnevatel aastatel pidid õpilased tegema konverentsitöid nagu ülejäänud kool, siis tänavu anti kaheksandikele vabad käed: kõik said leida enda jaoks just selle ühe valdkonna, mis neile kõige südamelähedasem ja meeldivam tundus.

Õpilaste teemavalikuid oli seinast seina. Eriliselt paistis silma näiteks kunstinäitus, mis pälvis nii lapsevanemate kui õpetajate ja kaasõpilaste tähelepanu. Suurim projekt oli ettevõtlusprogrammi ENTRUM raames algatatud heategevuskontsert. Üks poistepunt ehitas „Eesti kuubiku“, millega nad said maad ligi kahe kilomeetri kõrguselt õhust filmida – selle projekti tähtsust koolile võrdles poiste juhendaja ESTCube-1 tähtsusega kogu riigile.

Loovtööde esitamine pakkus veel palju positiivseid üllatusi: särada said needki, kes tavalises koolitunnis varju kipuvad jääma.

Kogu koolipere saab suurepäraseid töid kuulata ja näha 3. juunil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles