Murdvargad viisid öösel kauplusest kaks hinnalist ratast

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Keskuses asuv Hawaii Expressi rattapood on kuu jooksul kaks korda öiste murdvaraste ohvriks langenud.
Pärnu Keskuses asuv Hawaii Expressi rattapood on kuu jooksul kaks korda öiste murdvaraste ohvriks langenud. Foto: ARDI TRUIJA/PRNPM/EMF

Pärnu Keskuses tegutsevas Hawaii Expressi rattapoes käisid jälle murdvargad, kes viisid seekord kaasa kaks Scale'i jalgratast, mis maksavad kokku üle 6000 euro.

Sarnaselt kuu tagasi toimunud vargusega tegutsesid sissetungijad samasuguse käekirja järgi: öösel kella 2 paiku löödi puruks poe ukseklaas, haarati kaasa uksest mõne meetri kaugusel olnud rattad ja kaoti nelja tuule poole.

Kui aprilli lõpus õnnestus 3390- ja 400eurose ratta varastel turvatöötajate ja politsei käest pääseda, siis eile öösel saadi üks rattavarguses kahtlustatav, 30aastane mees, kätte.

Kuuldavasti tabati arvatav rattavaras Ülejõelt. Prokuratuuri pressiesindaja Annely Erm seda ei  täpsustanud nagu sedagi, kas eilse rattavarguse taga võivad olla samad mehed, kes tegid öise külaskäigu Hawaii Expressi kuu tagasi. Selle peab välja selgitama uurimine.

Hawaii Expressi müüja Viiu Juuriku sõnutsi võtsid vargad seekord kaasa 3290 ja 2790 eurot maksvad süsinikkiust raamiga Scale'i rattad, mis pole Eestis küll väga haruldased, kuid kuuluvad üldjuhul vaid tõsisemate rattasportlaste arsenali.

Juuriku arvates teadsid vargad, mille järele nad tulid, sest kõrval on palju teisigi rattaid, mis hinnaklassilt kordades odavamad. „Ju nad hinnasilti vaatasid,“ oletas Juurik, kelle sõnutsi on politsei abiga 2790kroonine Scale pärast öist lühituuri Pärnu tänavail poes tagasi.

Müüja sõnade kohaselt pole järjekordne vargus kauplusetöötajate tuju alla viinud. „Ukseklaasi mõõte ja klaasipanijate numbrit pole vaja sel korral otsida,“ ütles Juurik. „Kleebiseid, mis tellitud, ei jõudnud eile lõhutud uksele peale panna. Ju nüüd saab.“

Varaste tabamiseks on algatatud kriminaalmenetlus paragrahvi alusel, mis võimaldab neile süü tõendamise korral määrata kuni viieaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles