Yvonne on olnud pärnakas järjest 24 kevadet

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Yvonne Quarfot oma Pärnu kodus käsitöö kallal ei nokitse, võib teda linnas näha. Aga Rüütli tänava läbimine võtvat kaua aega, sest tuttavaid tuleb vastu palju.
Kui Yvonne Quarfot oma Pärnu kodus käsitöö kallal ei nokitse, võib teda linnas näha. Aga Rüütli tänava läbimine võtvat kaua aega, sest tuttavaid tuleb vastu palju. Foto: Urmas Luik

Kelmikate patside, aga ka sugupuu ja huvialade poolest värvikas rootsi daam Yvonne Quarfot on olnud alates 1990. aastast kõik maikuud Pärnus Tervise ravituusikut ja pärnakatest tuttavate seltsi nautimas.

Ehkki rekordiraamatusse – seal võiks kõrgeimal real olla ühe Moskva perega Vene aja lõpuks väidetavalt 140 aastat “teie suvel siia, meie mõnikord sinna” sidemeid pidanud Karusselli tänava suguvõsa – Yvonne kaks tosinat kevadet vist ei jõua, on siiski tegemist tähelepanu väärt faktiga. Seda enam, et miski selles traditsioonis järgmisest maist katkeb.

“Abikaasa tervis on kehvenenud, üksi ma pikaks ajaks ära ei tule, Tervise tuusikut enam ei võta,” arvab Yvonne Side tänava korteris, mida neljandat kevadet üürib. “Aga tuttavaid vaatama tulen kindlasti veel.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles