Galerii: Endla teatripere tõi laada oma õuele

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Endla teatripere pani täna lõunal oma parklasse üles müügiletid, kus näitlejad ja teised teatritöötajad pakkusid müügiks kõiksugu põnevat kraami.

Laada üks hitte olid Ago Andersoni suitsutatud räimed, ahvenad ja forellid. „Kui mul täna etendust ei oleks, siis võiks õhtuni müüa,“ arvas kokaks kehastunud näitleja.

Nagu kokkade saatus kipub olema, Anderson ise suitsuahjust võetud mereelukatest matti võtta ei saanudki. „Ise pole veel maitsta saanud, aga rahvas õnneks kiidab,“ seletas ta.

Miks kala laadaliste hulgas nii polulaarne on, ei osanud Anderson öelda. „Pakun seda elamuse tõstmiseks. Võib-olla on šašlõkk liiga tavaline, et inimesed kala eelistavad,“ arvas ta.

Veidi eemal seisis müügileti taga Carmen Mikiver, pakkudes huvilistele vinüülplaate ja riidekraami.

„Vinüülplaadid on taas väga in'iks muutunud, kuid kahjuks pole need täna väga hästi müügiks läinud,“ tõdes näitleja.

Rohkem menu oli kasti pandud tasuta riietel. „Riideid võib alati kellelgi vaja minna. Üks inimene võttis kastist näiteks terve kotitäie sokke,“ rääkis Mikiver. „Tavaliselt viin riided, mida ma enam ei vaja, sotsiaalmajja, kus need hea meelega vastu võetakse. Riiete äraviskamine on viimane asi, mida teha.“

Endla teatri tekstiilide värvija Anu Heinsalu oli laadale tulnud oma aiast üle jäänud taimedega. „Ussilakk leidis uue õnneliku omaniku, hästi on läinud floksid, päevalilledel on minekut,“ kirjeldas täika ainuke taimemüüja turusituatsiooni.

Kuigi Endla laadal pakutavate taimede hinnad olid soodsamad kui mujal linnas, Heinsalu enda sõnutsi turgu ei solgi. „Äri ma taimedega ei tee ja mujale müüma ei lähe. Mul on taimed, mis enda aiast üle jäid, ja tore on, kui saan kellelegi need poolmuidu ära anda ja rõõmu valmistada,“ ütles ta.

Õigele laadale kohaselt oli platsi ühes nurgas üles seatud palaganiosakond ehk maadlusmatt, kus näitleja Triin Lepiku juhtimisel tutvustati juulis Vanalinna kooli võimlas etenduvat Endla suvelavastust „Seljatas sada meest“. Näidismaadlemisel tegid kaasa Eesti paremikku kuuluvad naismaadlejad ja maadlusklubi Leo noorsportlased.

Noorematele laadakülalistele pakkus palju rõõmu kostüümi- ja rekvisiidinurgake, kus sai teha näomaalinguid ja meisterdada sinilindu.

Lauamängusõbrad said oma oskused proovile panna "Blackgammoni" laua taga, kus vastasteks olid Endla näitlejad.

Huvilistele toimus teatriviktoriin ja ekskursioon lavale ja lava taha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles