Vanalinna kooli noored käisid Paikuse koolis luurel

, politsei- ja piirivalvekolledži õppedistsipliini vanemspetsialist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soovitud elukutsega pole kunagi liiga vara tutvust teha.
Soovitud elukutsega pole kunagi liiga vara tutvust teha. Foto: Erakogu

Sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledži Paikuse kooli külastasid Pärnu Vanalinna põhikooli üheksanda klassi õpilased Jarkko Voolaid ja Kerda Saagim, kes plaanivad tulevikus selles koolis õppima asuda.

Töövarjudel algas päev kell 12 lõunasöögiga ja seejärel tegi meie kooli kadett Tanel Paavel neile väikse ekskursiooni koolis. Õpilastele meeldisid kõige rohkem lasketiirud, sest laskmine on nende jaoks väga atraktiivne. Jarkko ja Kerda said osa õpperühma PtS121 enesekaitsetreeningust, kus tunni põhiteema oli haaretest vabanemine ja kordamine arvestuseks.

PtS 121 rühmavanema Jagnar Jakobsoni jutu järgi algas tund soojendusega, nagu ikka tavaks enne füüsilist tegevust. „Kooliga tutvunud noormees ja tütarlaps said hästi hakkama ja omandasid kiirelt ette näidatud võtted,“ iseloomustas ta. „Nad olid väga julged küsima abi, kui midagi jäi arusaamatuks. Tund lõppes tavapäraselt ehk jõuharjutustega, kus õppejõud nõuab alati maksimaalset pingutust. Harjutused ei olnud kerged ning ruum oli umbne ja palav. Sellele vaatamata andsid kõik endast parima ja olid lõpuni motiveeritud. Külaliste nägudelt oli näha väsimust,  aga samuti rahulolu.“

Jarkko ütlust mööda olid heited lihtsad, aga füüsilised harjutused lõpus nõudsid pingutust. „Vastase pikali panemise võtted olid keerulised: kuidas täpselt ja millises asendis käsi peab olema,“ jagas Jarkko muljeid.

Kerda arvates enesekaitsetreeningus midagi keerulist ei olnud. „Kõik on õpitav ja harjutamise küsimus,“ oli ta optimistlik. „Mulle meeldis, kuidas need tüdrukud, kellega koos ma harjutusi tegin, näitasid, kuidas kõike teha, ja aitasid igati.“  Need kadetid olid Karina Haldma ja Sandra Kougija.

Küsimusele, kas pärast kogetud päeva on noortel endiselt soov tulevikus Paikuse kooli õppima tulla, vastasid mõlemad, et soov isegi suurenes.

„Kahju oli sellest, et tervest päevast ei saanud osa võtta,“ ütles Kerda ja Jarkko lisas, et ta oleks väga tahtnud laskmisharjutusel osaleda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles