Juhtkiri: Kas Pärnu on suveks valmis?

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Igal kevadel, kui ilmad juba niisama soojad, mõnel aastal soojemadki kui südasuvel, tuleb küsida, kas suvepealinn Pärnu on tipphooajaks valmis. Igal aastal samal ajal on see vastus pigem “nii ja naa” kui konkreetne “jah” või “ei”.

Aastate jooksul on Pärnus peale suve avamise avatud supelhooaega, mis on aset leidnud varem või hiljem maikuu jooksul. Sel aastal, mil esimesed rannasõbrad on juba päikesest pruuniks põlenud ja esimesed suplused merevees teinud, võib supelhooaja tinglikuks alguseks nimetada tänast päeva, kui randa jõuab kuurordielevant ehk londiste-kujuline liumägi ehk lihtsalt liugvant.

Samal ajal, kui toimub tänavune esimene suurem rannasündmus, mida Pärnu linnavalitsus mingil seletamatul põhjusel ometi laiemalt reklaamida ei soovinud, saab igaüks, kui ilm vähegi lubab – ja küll ta lubab – heita pilku, kas rand ja Rannapark on korras, kas suvekaubandus on alanud, kas jäätist saab, kas liiv on seal, kus on liiva koht, ja tänavad ning põõsaalused puhtad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles