Tahkuranna vald garanteerib laste huvihariduse

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tahkuranna valla lipp.
Tahkuranna valla lipp. Foto: Riigikantselei

Tahkuranna vallavolikogu otsustas üleeileõhtusel istungil, et läheb kaasa Pärnumaa omavalitsuste liidu eestveetava huvihariduse rahastamise raamlepinguga, mille kohaselt vald rahastab iga vallalapse üht huviringi teise omavalitsuse munitsipaalhuvikoolis.


Tahkuranna lapsed käivad eelkõige Pärnu linna huvikoolides. Tahkuranna vallavanem Karel Tölp sõnas, et see otsus ehk leevendab paanikat, mis on tekkinud eelkõige Pärnu muusikakooli ümber. Seal korraldati sisseastumiskatsed varakult, ootamata ära omavalitsustevahelist arveldamiskokkulepet.



Seetõttu on hakanud Tahkuranna valla lapsevanemad või lapsed ennast Pärnu linna elanike registrisse ümber kirjutama, kahandades Tahkuranna valla rahakotti ja maksevõimet niigi pingelises seisus.



“Patriootlikkust on vähe,” nentis Tölp. “Läbirääkimised Pärnu linna ja maaomavalitsustega võtavad paratamatult aega ja selles pole mõtet süüdistada vallajuhte. Vallad on praegu olukorras, kus neil tuleb ootamatult üle võtta väga suures mahus kohustus, mille linn on ise kunagi omale võtnud.”



Peale huvihariduse rahastamise maksavad vallad oma laste ühistranspordikulusid.



Samal ajal võttis volikogu vastu Tahkuranna valla järjekordse negatiivse eelarve, millega kulusid kärbiti neli protsenti ehk üle 1,3 miljoni krooni. Praegu on vallaeelarvet kärbitud eelmise aasta laekumistega võrreldes 19 protsenti. Tölp märkis, et seekordne kärbe tehti majanduskulude pealt ja rohkem sealt kokku võtta ei anna.



Kui selle aasta esimese nelja kuuga vähenes Tahkuranna valla eelarve mullu sama perioodiga võrreldes 4,8 protsenti, siis kuude võrdluses oli langus nii aprillis kui mais juba ligi 15 protsenti ja langus kokku seitse-kaheksa protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles