Maikuus registreeriti Pärnumaal 70 sündi ja 86 surma

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Kuigi sündimus Pärnumaal juba pikemat langustendentsi näitab, oli mai taas kord kuu, kus see arv seitsmekümne piirimaile jõudis.

Mais registreeriti Pärnumaal 70 väikese ilmakodaniku sünd. Esimene nimeline sünnidokument väljastati 36 poisile ja 34 tüdrukule.

Maapiirkonna omavalitsustes koostati kõige rohkem sünnikandeid Halinga ja Saarde vallas. Halinga vallas kanti rahvastikuregistrisse viie ja Saardes nelja lapse nimed. Maavalitsuses oli mais koostatud sünnikannete arv 38.

Surmasid registreeriti eelmisel kuul 86. Suri 44 meest ja 42 naist.

Abielusid registreeriti 25. Vastabiellunutest ütles 24 paari oma jah-sõna maavalitsuses, üks paar koguduses.

Abielulahutuse kandeid koostati 21. Positiivseid nimemuutmise otsuseid väljastati neli.

Mullu mais sündis Pärnumaal 59 last, registreeriti 88 surmajuhtumit. Abielusid sõlmiti 19, lahutati 14.

„Kuigi aastaguse mai positiivsete peresündmuste arvud jäävad alla tänavustele, rõõmustamiseks praegu põhjust ei ole. Kõrvutades möödunud aasta ja selle aasta viie kuu sünnikannete arvu, tuleb nentida, et tänavu on see 33 võrra väiksem,“ ütles Pärnu maavalitsuse rahvastiku toimingute talituse juhataja Liis Rausk.

Rausk lisas, et samal ajal on meeldiv tõdeda, et vähenenud on surmajuhtumite arv.  Abielusid on tänavu viie kuuga sõlmitud mõnevõrra rohkem. Tunduvalt on suurenenud kokkuleppeliste lahutuste vormistamine, tänavu on neid kogunisti 26 toimingu võrra enam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles