Päästjad võtsid tühjas korteris pliidilt kõrbema läinud toidu

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu päästjad said eile väljakutse Esplanaadi tänavale, kus viiekorruselise maja ühes korterist nähti suitsu tõusmas.

Kell 20.44 teatati päästjatele, et Esplanaadi tänaval näeb helistaja viiekorruselisest eluhoonest suitsu tõusmas.

Et kedagi ust avama ei tulnud, sisenesid päästjad lukustamata korterisse ja tegid kindlaks, et tegemist oli toidukõrbemisega. Päästjad võtsid toidu pliidilt ja tuulutasid toad. Lukustamata korterit jäid valvama naabrid.

Korteris puudus suitsuandur.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Evelin Trink märkis, et suvisel ajal on toidukõrbemisega seotud väljakutsete arv tavaliselt tõusnud. Tavaliselt juhtuvad õnnetused toidukõrbemisega hilisel ajal, kui inimesed on tulnud meelelahutusürituselt, panevad koju jõudes söögi pliidile ja jäävad ise magama. Trink soovitab peolt tulnud inimestele suuremast söögitegemisest loobuda ja võtta kehakinnituseks hamburger või võileib.

Trink pani inimestele südamele, et nad kodust lahkudes oleksid kindlad, et toit küdevale pliidile ei jääks. Pikema äraoleku ajaks tuleks sulgeda aknad ja ühendada vooluvõrgust lahti elektrijuhtmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles