Algas Taevi-konkurss

, Taevi-konkursi president
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2007. aastal võitis Taevi-konkursi Lõuna-Korea tenor Ji-Min Park.J
2007. aastal võitis Taevi-konkursi Lõuna-Korea tenor Ji-Min Park.J Foto: Ants Liigus

Eile õhtul avati Endla teatris pärast Jules Massenet' ooperi "Thaļs" viimast etendust kuues Klaudia Taevi nimeline rahvusvaheline noorte lauljate konkurss, mis on 22. mail alanud ja 5. juunini kestva Pärnu rahvusvahelise ooperimuusika festivali ("PromFest") peasündmus.


Konkursi esimesse vooru, mis korraldati audiokassettide põhjal, laekus 85 sooviavaldust. Teise vooru lubati 32 solisti 16 riigist: Eestist, Venemaalt, Ameerika Ühendriikidest, Hiinast, Leedust, Lõuna-Koreast, Armeeniast, Austriast, Jaapanist, Kanadast, Lätist, Prantsusmaalt, Serbiast, Soomest, Ukrainast ja Valgevenest. Eesti noortest vokalistidest pääses Pärnusse kolm soovijat.

Konkursi žürii tööd juhib Poola sopran Teresa Zylis-Gara. Veel kuuluvad žüriisse professor Margarita Izvorska-Jelizarjeva Minskist, professor Ingrid Kremling Hamburgi muusika- ja teatriakadeemiast, Rilla Kyykkä Soome rahvusooperist, Montreali Théatre Lyrichoréga 20 kunstiline juht Alain Nonat, konkursi kunstiline juht Erki Pehk ja Leedu rahvusooperi solist, Leedu muusikaakadeemia professor Vladimiras Prudnikovas.

Klaudia Taevi nimelise laulukonkursi teine voor algab täna, 2. juunil kell 12 Endla teatris. Sissepääs on kõigile huvilistele tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles