Are vallas lõppes kooliaasta looduslaagriga

, Are põhikooli õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Are valla koolide looduslaager.
Are valla koolide looduslaager. Foto: Erakogu

Are valla koolide lapsed lõpetasid kooliaasta looduslaagriga. Kaasatud olid nii Are põhikool kui Suigu lasteaed-algkool. Kahepäevane laager toimus Tõstamaa vallas looduskaunis Maria talus ja kahes jaos.

Esimene laager sai tehtud 5.–9.klassile ja teine algklassidele. Laagri eesmärk oli selgeks saada putukate püüdmise ja kogumise võtted. Lühike tutvus tehti ka vee elustikuga ja taimedega, millest putukad toituvad.

Eriti põnevaks osutus ööpimeduses toimunud nn ööpüük, kus jahiti suuremaid ööliblikaid ja surusid – kinni said püütud pärnasurud, suur punasuru, männisuru ja viirpuukedrik. Väiksemad läksid väga suurde õhinasse ja oli päris tükk tegemist, selgitamaks neile, et iga liikuvat loomakest ei tasu võrku püüda.

Samuti koguti ja saadi selgeks suur hulk väiksemaid liblikaid, mardikaid, kärbseid jms. Lilledestki tekkis lastel parem ettekujutus. Abiks määramisel ja õpetamisel olid keskkonnahariduskeskuse õppejõud Merike Palginõmm ja Tartu ülikooli noor bioloogiatudeng Ando Vaan.

Teisel päeval toimunud viktoriin selgitas välja terasemad kuulajad-õppijad. Suuremate parim oli Marleen Lippmaa 9. klassist ja väiksematest Ingela Uussalu 3. klassist. Auhinnadki olid loodusteemalised – raamatud, kaelaehted, kaardid, voldikud, määrajad jms.

Lapsed olid tagasisidet ja uusi ideid välja pakkudes väga rahul – nii majutuse, toitlustamise kui laagris toimunud töödega. Kindlasti taheti sellist temaatilist laagrit järgmiselgi aastal, siis juba lindudest või imetajatest. Nii mõnigi õpetaja leidis, et vaatab nüüd hoopis teistmoodi ja lausa respektiga putukate poole.

Tore, et laste silmaring selle laagriga avardus. Aitäh keskkonnainvesteeringute keskusele, kelle rahalisel toel see laager teoks sai! Loodame õhinapõhist õuesõppimist järgmisel aastal jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles