Juhtkiri: Poliitiline sõnum möödanikust

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Kummaline, kuidas kogu Eesti ajakirjandus läks leili Mart Laari kirjast oma erakonnakaaslastele. Nii laiaulatuslikku ülereageerimist ei ole Pärnu Postimees ammu näinud. Kristiinagate on selle kõrval köki-möki.

Mart Laari lugedes tuleb tahtmatult meelde üks teine tegelane, kes kirjutas ”Eemalseisja nõuandeid“ või siis ”Kirju Sõgedate külast“. Suurt vahet ei ole.

Nagu ei ole seegi kiri Laari poliitiline testament. Laar teab ju väga hästi, et kirjuta või testament, ega keegi kuulda, ammugi täita seda ei võta. Isamaa ja Res Publica Liidu praegune esimees Urmas Reinsalu on nii juba öelnudki, et ei pea otstarbekaks valitsusest lahkumist. IRL seisab Reformierakonna kõrval selle valimisperioodi lõpuni, sadagu taevast või pussnuge. Põhjus on lihtne: IRL ei ole suuteline ise valitsust vedama, sest erakonna eesotsas on suhteliselt tuhmid aparaaditöötajatest kujud, kes valijaid enda järel helgesse tulevikku ei vii.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles