Ooperilauljate konkursi võitis leedulanna

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jomante Šležaite esitas oma aariad, millest üks pärines ka festivalil etendunud “Tsaari mõrsjast”, nii rahva kui rahvusvahelise žürii silmis kõige veenvamalt.
Jomante Šležaite esitas oma aariad, millest üks pärines ka festivalil etendunud “Tsaari mõrsjast”, nii rahva kui rahvusvahelise žürii silmis kõige veenvamalt. Foto: Ants Liigus

Pärnu rahvusvaheline ooperifestival “Promfest” kulmineerus Pärnu kontserdimajas noorte ooperilauljate konkursi finaalkontserdiga, kus nii publik kui rahvusvaheline žürii hindas parimaks leedulanna, dramaatilise soprani Jomant Šležait esituse.

Pärnu vokaalpedagoogi Klaudia Taevi nimelise konkursi teise preemia pälvis venelanna, lüüriline sopran Anna Denisova ja kolmanda preemia dramaatiline bariton Leo Radosavljevic Ameerika Ühendriikidest.

Kuue finalisti hulgas astusid ühes dirigent Erki Pehki ja Pärnu linnaorkestriga laval üles lüüriline koloratuursopran Jin Hee Lee Lõuna-Koreast, lüüriline sopran Olga N. Heikkilä Soomest ja eestlanna, lüüriline koloratuursopran Ksenia Kutšukova. Heikkilä tunnistati parimaks „Ave Maria“ esitajaks, mis on konkursi kohustuslik pala.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles