Põllu- ja metsamaad vajavad uut parandusringi

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Esimene asi objektil oli võsa- ja metsaraie, teed olid ju võsa ja metsa sees,” rääkis MTÜ Leetva Maaparandusühistu juhatuse liige Mihkel Jürisson.
“Esimene asi objektil oli võsa- ja metsaraie, teed olid ju võsa ja metsa sees,” rääkis MTÜ Leetva Maaparandusühistu juhatuse liige Mihkel Jürisson. Foto: Ants Liigus

Leetva on väike küla Vändra metsade taga, mis sai tuntuks mitte laulusse pandud vana karu mahalaskmise, vaid üleriigilise tunnustuse pälvinud maaparandusühistuga.

Keskkonnasõbraliku maaparanduse konkursile esitas Leetva objekti põllumajandusameti Pärnu kontor ja tulemus oli esikoht parima põllu- või maakuivenduse kategoorias. Eesti maaparandajate seltsi, põllumajandusministeeriumi, põllumajandusameti ja maamajanduse infokeskuse otsustajate kaalukausi kallutas Pärnumaa kasuks mahukas töö, millega korrastati 420 hektaril põllu- ja metsamaal maaprandussüsteeme. Kiidusõnu pälvisid kaasautoridki, objekti projekteerija AS Kobras ja ehitaja AS Zebra. Tööde maksumus oli 301 786 eurot, sellest Eesti maaelu arengukava meetmest saadud toetus 271 607 eurot.

Võsa maha, kraavid järele

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles