Pärnu Kesklinna lasteaias jagati kogemusi

, Pärnu kesklinna lasteaia õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannamõisa lasteaia muusikaõpetaja Elin Ots.
Rannamõisa lasteaia muusikaõpetaja Elin Ots. Foto: Erakogu

Väga hea ratsanik Wilhelm Müseler on öelnud: „ Meistriks võib saada vaid see, kes aastaid iga päev vaeva näeb, et koguda uusi kogemusi. Kuid ka meister peab ütlema: „Õpin, kuni elan.”"

Pärnu Kesklinna lasteaed tahab olla  n-ö meister, kes annab lastele turvalise ja huvitava paiga, et lapsel oleks alati põnev siia  tulla. Seda mõtet silmas pidades korraldasime kogemuste jagamise päeva koos Harku valla Rannamõisa lasteaiaga.

Mõte sai alguse juba sügisel, kui Pärnu Kesklinna lasteaia vanema rühma lapsed ja pedagoogid käisid Rannamõisa lasteaias. Vahva reis sai teoks KIKi projekti toel. Lapsed koos õpetajatega osalesid Rannamõisa lasteaia õuesõppes.

Et sügisel koos oldud aeg oli huvitav, kuid jäi minimaalseks, jätkasime nüüd 14. juunil Pärnu Kesklinna lasteaias koos Rannamõisa lasteaia pedagoogidega.

Esmalt tutvustas meie lasteaia õpetaja Inna Rõbakova oma rühma nimitegelast Lepatriinut ja tema tegevusi. Huvitav oli kuulata, kuidas Lepatriinul on pere ja mis vahvad sõrmemänge koos Lepatriinuga mängitakse ja kuidas Lepatriinu aitab tähistada tähtpäevi.

Direktor Maire Lulla tutvustas lasteaia põhiväärtusi, tehti väike ringkäik rühmaruumides.

Õpetajad Marge Vask ja Annika Nagel korraldasid õuesõppe mänge: sõideti „rongiga”, mille piletiks olid mitmesugused puulehed, sai otsida looduslikke vahendeid, täites sõnaussi kõhtu, ja uurida peegli abil loodust ja teha kuuldud häältest oma CD-plaat ja hiljem seda esitada.

Rannamõisa lasteaia kunstiõpetaja Anne Vaino juhendamise järgi voolisime plastiliinist inimest, voolingu kaudu meenutasime lapsepõlve üht eredat mälestust ja tänase päeva tegemisi.

Rannamõisa lasteaia puutööõpetaja Kersti Heil tutvustas puutöövahendeid, -materjale ja puutöid, mis olid väga huvitavad. Iga õpetaja meisterdas endale midagi vahvat, kas värvipliiatsivurri, pesulõksumängu või muud. Õpetajate õppepäeva lõpetas Rannamõisa muusikaõpetaja Elin Ots, andes ideid, kuidas teha muusikat eri pikkuses torudest, kuidas panna lapsi muusikat kuulama ja armastama.

Kogemustepäev ei jää viimaseks, kuna mõlema lasteaia pedagoogid soovivad jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles