Volikogu takistab Pärnusse uue silla ehitamist

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu raekoda.
Pärnu raekoda. Foto: Henn Soodla

Pärnu linnavolikogul ei õnnestunud eile taas vastu võtta otsust, mis muudaks uue silla ehitamise Raba ja Aia tänava pikendusele odavamaks, Raba-Pargi sillakoridori hinda pole välja arvestatud.

Raba-Aia suunale rajatava silla kesklinna poolne ots läbiks Rumer Arenduse (omanikuks Port Artur) kasuks hoonestusõigusega koormatud Lai 10 kinnistut. 2007. aastal otsustas volikogu maksta ettevõttele hoonestusõiguse ala 4135 ruutmeetri võrra vähendamise eest 13 miljonit krooni ehk 830 851 eurot ja võõrandada ülejäänud osa endisest REVi territooriumist (ligi 29 937 ruutmeetrit) Rumer Arendusele otsustuskorras tasuta.

Linnavalitsus on jõudnud Port Arturi omanikega kokkuleppele, et nad on valmis loobuma 830 851 euro suurusest hüvitisest, kuid mitte suurema kinnistu hoonestusõiguse omandisse saamisest. Nii kokkulepe kui volikogu 2007. aasta otsus on tingimuslikud: kui silda Raba-Aia suunale ei ehitata, jääks endise REVi territooriumi kinnistu hoonestusõiguse alusel Rumer Arendusele kasutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles