„Raepromenaadil“ esineb Argentina kitarrist

, MTÜ Pärnu Kontserdibüroo produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raehoov.
Raehoov. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Pühapäeva õhtul esinevad raehoovis „Raepromenaadi“ kontserdisarjas kitarristid Esteban Colucci Argentinast ja Heiki Mätlik Eestist, kes mängivad vürtsikaid Argentina tangosid, milongasid ja valsse.

Argentina kitarrist Esteban Colucci on tunnustatud noorema generatsiooni muusik. Lõpetanud Manuel de Falla nimelise konservatooriumi, on tema põhirepertuaariks Ladina-Ameerika heliloojate Guastavino ja Piazzolla ning Euroopa tänapäeva heliloojate teosed. Mitu heliloojat on esmaettekandeid just temale kirjutanud. Möödunud aastal valmis Coluccil CD René Eespere ja Arvo Pärdi kitarriteostega.

Eesti tuntumaid kitarrimängijaid Heiki Mätlik on solistina ja kammermuusikuna andnud kontserte Euroopas, Põhjamaades, Baltimaades, Venemaal, USAs, Kanadas, Austraalias, Jaapanis ning eelmisel aastal Argentinas ja Hiinas jm. Tal on ilmunud ligikaudu poolsada CDd ja DVDd, sealhulgas koostöös firmadega Harmonia Mundi (USA), Warner Music comp. (USA), Antes (Saksa) ja Forte (Eesti). Peale selle on ta välja andnud Johann Sebastian Bachi lautoteoste duubelplaadi. 1990. aastast töötab Mätlik Eesti muusikaakadeemias klassikalise kitarri õppejõuna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles