Juri Aleksejev tuleb Pärnusse nagu koju

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hulga aastate koormat kandev moskvalane Juri Vassiljevitš on noor nii ihult, hingelt kui vaimult. Juusteski on aeg vaid mõne üksiku karva halliks värvinud.
Hulga aastate koormat kandev moskvalane Juri Vassiljevitš on noor nii ihult, hingelt kui vaimult. Juusteski on aeg vaid mõne üksiku karva halliks värvinud. Foto: Erakogu

Üle 30 aasta tagasi Pärnusse komandeeringusse suunatud moskvalasest raadioinsenerile hakkas tollal üle Nõukogude Sotsialistlike Vabariikide Liidu kuulus kuurortlinn esimesest pilgust sedavõrd meeldima, et ta üritab tänini siia sõita nii tihti, kui see vähegi võimalik.

„Tulin jälle nagu koju,” tõdes sel korral juba enne jaani Pärnusse saabunud elupõline moskvalane. „Peale selle, et siin on tuttavad inimesed, on asjad tuttavad – see on eriti hingele midagi erilist.“

Sellisel taustal ei vääri autoroolis istutud 22 tundi, just nii palju aega kulus viimati Moskvast Pärnusse sõiduks, üldse pikemat rääkimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles