Neljapäeval stardib Pärnust maratonregatt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahtlaev Freya.
Jahtlaev Freya. Foto: Tõnis Kukk

Eesti pikim ühe otsa purjetamisvõistlus, ligi kaks ööpäeva kestev Watergate’i regatt algab neljapäeva pärastlõunal Pärnu lahel ja finišeerib Rohuküla sadamas. Kokku võisteldakse Liivi lahel ja Väinameres mahamärgitud distantsidel viies arvestusklassis. Kõige suuremad, ORC esimese ja teise grupi jahid seilavad ligi 220 meremiili ja väiksemate aluste võistlusraja pikkus on 160 miili.

“Watergate’i regatt on Pärnu Jahtklubi hooaja suurimaks purjetamispeoks, kuhu on alati oodatud palju külalisi nii Eestist kui lähinaabrite jahtklubidest,” ütles klubi kommodoor Jüri Sõber. “1998. aastal ellu kutsutud Eesti pikimat kestuspurjetamise võistlust võib julgesti nimetada iga avamerepurjetaja küpsuseksamiks. Loodan, et meie klubi suvine tippüritus Watergate’i regatt pakub ka sel aastal võistlejatele palju meeldivaid sportlikke elamusi.”

Pärnu meeskondadest kuuluvad sel aastal favoriitide hulka Sugar 2 (kapten Mihkel Kosk), Freya (Loone Viisut), My Car (Erki Melts), Georg (Sven Feofanov), Mia Mia (Priit Vasar), Lind (Siim Sõber) ja Põhjatäht (Teet Kurs).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles