Ungari Euroopa pilgu all

Andres Herkel
, riigikogu liige (IRL)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sageli sallimatuses süüdistatud Ungari pealinnas Budapestis toimus 6. juulil iga-aastane geiparaad. Rahvast vikerkaarelippude all oli murdu.
Sageli sallimatuses süüdistatud Ungari pealinnas Budapestis toimus 6. juulil iga-aastane geiparaad. Rahvast vikerkaarelippude all oli murdu. Foto: Reuters

2011. aastal hakkas Euroopa Nõukogu parlamentaarse assamblee (ENPA) monitooringukomitee arutama monitooringu avamise ettepanekut Ungari suhtes seoses vastuoluliste muudatustega maa konstitutsioonis ja meediaseadustes.

Alles tänavu juunis, pärast pikka ettevalmistavat tööd, jõuti selles küsimuses lõpphääletuseni.

 Mul oli selle teema suhtes vastumeelsus pea algusest saati. Poliitika eeldab selgeid seisukohti, aga siin oli väga raske nõustuda nii ühe kui teise võitleva poolega – nii nendega, kes nõudsid, et Ungari suhtes tuleb viivitamatult avada monitooring, kui ka nendega, kes asusid seisukohale, et kogu teematõstatus on väär ja vasakpoolsete kius, Ungaris on kõik kõige paremas korras.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles