Juhtkiri: Hääletamine jalgadega

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnumaa, nagu valdav enamik teisigi maakondi, on olukorras, kus inimesed siit lahkuvad. Rahvastiku vähenemise suund on olnud püsiv ja miski ei viita vähimalegi märgile, et kahanemine võiks peatuda või pöörduda taas tõusule.

On loomulik, et kala otsib, kus sügavam, ja inimene, kus parem. Eesti tervikuna on viimasel ajal väljastanud sõnumit, et paremale elujärjele ei maksa siin loota. Viimati ütles seda sotsist riigikogu liige Eiki Nestor Postimehes: ”Esimene ja teine sammas kokku ei võimalda tulevikuski rohkemat, kui hoida praegust keskmise pensioni suhet keskmisse palka, mis on 40 protsenti.“ Paljud meist teavad, mida saab endale lubada keskmise pensioni eest, mis elamiseks on vähe ja suremiseks palju.

Järelikult jääb üle võimalus töötada surmani, et mitte kitsikuses virelda. Või hääletada jalgadega ja, kuni vanus veel kannatab, minna sinna, kus palgad inimväärsemad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles